Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Ruilen & Retourneren

Een artikel retourneren (RMA)

Wilt u uw bestelling ruilen of retourneren? Jammer dat niet alles naar wens is, maar natuurlijk gaan we dit oplossen voor u. U kunt een product naar Camerabunker retourneren wanneer er sprake is van:

• Herroepingsrecht
• Een door Camerabunker verkeerd geleverd product
• Een defect bij ontvangst product
• Een reparatie of vervanging binnen de geldende garantievoorwaarden en -termijn.

Herroepingsrecht

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via internet recht op een ‘afkoelingsperiode’ van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden. Gebruik maken van het herroepingsrecht is wettelijk aan een aantal regels verbonden. Zo moet tijdens deze termijn zorgvuldig worden omgegaan met het product en de verpakking. Indien er van herroepingsrecht gebruik gemaakt wil worden, moet u het product inclusief alle geleverde toebehoren en inclusief verpakking aan ons retourneren. Producten die beschadigd, incompleet of gebruikt zijn, komen niet voor restitutie in aanmerking. De kosten en het risico van het retourzenden zijn voor rekening van de klant. Camerabunker zal binnen 30 dagen na ontvangst van de retourzending het aankoopbedrag overmaken op uw rekening. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht, geeft Camerabunker u 14 dagen de tijd om een retouraanvraag in te dienen. Deze tijd gaat in vanaf de dag dat u het product heeft ontvangen. Wees ervan bewust dat het herroepingsrecht niet van toepassing is voor zakelijke klanten en instellingen. Bent u zakelijke klant neemt u dan a.u.b. contact met ons op.

Gebruik maken van uw herroepingsrecht

mag een product retourneren binnen het herroepingsrecht indien:

• U als particulier het artikel(en) heeft gekocht. Bedrijfsmatige aankopen hebben geen wettelijk herroepingsrecht.
• U het product niet gebruikt heeft.
• De originele verzegeling aanwezig is en niet doorbroken
• Het product en alle onderdelen die erbij horen, in dezelfde staat wordt geretourneerd zoals het naar u is verstuurd.

Speciale gevallen waarbij u geen gebruik mag maken van het herroepinsgrecht:

• Producten die speciaal voor u zijn besteld of artikelen die voor u op maat zijn gemaakt.

• Producten waar een account op is aangemaakt of gekoppelt.
• Verzegelde audio of video-opname producten of computersoftware die u geopend heeft.
• Artikelen waarvan wij van te voren melden dat deze buiten het retourrecht vallen.
• Artikelen waarmee video of geluidsopnames mee zijn gemaakt.

Wij kunnen een waardevermindering toepassen als er aanzienlijke gebruikerssporen zijn, die normale inspectie van het product overschrijden. de hoogte van de waardevermindering wordt per geval beoordeeld. 

 

Retourrecht opnamerecorder / netwerkcamera

Aan uw opnamerecorder (DVR, XVR, NVR recorder) en/of netwerkcamera (IP camera) zijn speciale regels verbonden betreft retournering.

U kunt uw nieuwe opnamerecorder en/of netwerkcamera’s bekijken en beoordelen. Uw retourrecht vervalt op het moment dat u de opnamerecorder en/of netwerkcamera koppelt aan een account. U heeft een account als u een e-mailadres in de opnamerecorder heeft gezet of uw netwerkcamera aan een e-mailadres heeft gekoppeld via de app. Dit is ook van toepassing op de stand-alone systemen waarbij een sd kaart geplaatst kan worden, dit word gezien als een recorder in een camera.

Dit retourrecht vervalt, omdat de opnamerecorder en netwerkcamera’s aan het account gekoppeld blijven en wij/ de fabrikant dit account niet kunnen verwijderen. Bovendien willen wij niet (mede)verantwoordelijk zijn voor inbreuk op de privacy van onze klanten. 

 

Defect binnen de garantieperiode

Als u een defect product retour wilt sturen, lees dan de onderstaande tekst eerst even door.

Wanneer een product binnen de garantieperiode defect raakt, heeft u recht op garantie. In veel gevallen kunt u ook direct garantie krijgen bij de fabrikant. Daarnaast raden wij u aan om de gebruikershandleiding goed door te lezen, om er zeker van te zijn dat het product defect is. Indien het apparaat is gemodificeerd, misbruikt, bewerkt, beschadigd door natuurgeweld of onder abnormale omstandigheden heeft moeten functioneren, dan zal de garantie komen te vervallen.